Album cu fotografii [click aici!]
Titluri de articole:
Index Forum Chat Despe HP Activitati

Ce am facut pina acum

Prima initiativa comuna, lansata chiar in ziua constituirii, a fost o declaratie contra federalizarii RM, semnata pina la sfirsitul anului de peste 1200 de persoane. Listele cu semnaturi au fost prezentate (pe 3 iulie 2003) pentru luare de atitudine Presedintiei RM, misiunilor OSCE si ONU la Chisinau, precum si reprezentantelor diplomatice ale tarilor implicate in procesul de reglementare a conflictului de la Nistru.

Din 22 iunie 2003 editam un buletin informativ saptaminal Hyde Park, care apare in fiecare duminica si se distribuie gratuit membrilor si sustinatorilor organizatiei, reprezentantilor presei, autoritatilor locale si centrale. Acesta include informatii despre activitatile si planurile ONG-ului, opinii diverse despre evenimentele curente, comentarii, atitudini ale cetatenilor de rind, care nu au acces la alte tribune pentru exprimare.

Incepind cu 6 iulie 2003 au avut loc mai multe sedinte HP in deplasare, in localitatile Slobozia-Dusca, jud. Chisinau; Tatarasti, Straseni (pe 4 aug.), Dobrusa, jud Soroca (10 aug.), or. Hincesti (13 nov), Pepeni, jud. Balti (22 nov), in cadrul carora au fost discutate activitatile organizatiei, emisiunea, chestiuni culturale, sociale, politice. Astfel de manifestatii initiate de sustinatorii ONG HP vor avea continuitate.
Un prim mars autorizat de protest contra cenzurii in presa publica, impotriva persecutarii presei independente si pentru redeschiderea emisiunii radiofonice Hyde Park de la postul municipal de radio a avut loc in data de 7 iulie 2003. Actiunea a fost reluata pe 23 august, cu pichetarea sediului Primariei Chisinau, a postului de radio municipal Antena C si a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, fiind un protest zgomotos, la care au participat peste 300 de persoane. Un alt miting cu mars de protest fata de inchiderea emisiunii Hyde Park si contra cenzurii de stat la care este supusa presa publica si cea privata, pe acelasi traseu (Primarie, Antena C, CCA), a avut loc in data de 16 octombrie 2003.
Pe 30 iulie a avut loc la Centrul de Arta "Ginta Latina" un club national de presa organizat de Uniunea Jurnalistilor din Moldova si Centrul Independent de Jurnalism la initiativa ONG HP, la care am incercat sa aflam cine si de ce a inchis Hyde Park-ul radiofonic.
Pe 24 august a avut loc o discutie publica cu doctorul psihiatru Alexei Masec, care a vorbit cu exemple, dovezi si martori despre practicarea psihiatriei ca instrument de presiune politica. Conferinta inregistrata este pe Internet.
In perioada 1-7 septembrie am initiat o campanie de protest cu colectare de semnaturi pentru aducerea pe Aleea Clasicilor din Chisinau a bustului scriitorului Liviu Rebreanu. Am reusit sa adunam peste o mie de semnaturi in sprijinul acestei actiuni. Listele au fost prezentate autoritatilor si, concomitent, prin presa, opiniei publice.
Din noiembrie 2003, dupa participarea la Forumul VI al ong-urilor din RM, ONG HP este reprezentant al domeniului asociativ "drepturile omului" in Consiliul National al ONG-urilor.
ONG Hyde Park a participat la fondare si activeaza in Comitetul pentru Apararea Independetei si Constitutiei R.M.


Proiecte de viitor

Instituirea unor zone de libertate a cuvantului in fiecare localitate pentru a stimula gandirea libera si participarea la viata publica a fiecarui cetatean.

Stabilirea unor relatii de colaborare cu organizatii similare din tara si de peste hotare, pentru a promova la scara regionala si globala principiile libertatii de expresie, pentru a desfasura activitati in comun, pentru a face schimb de informatii si de experienta.

Promovarea in presa locala a metodelor interactive de realizare a emisiunilor si a publicatiilor, prin initierea de mese rotunde si discutii intre reprezentantii presei mol
dovenesti, autoritatile locale si centrale, cu invitati din Romania si din Occident.

Realizarea unor emisiuni interactive radio si TV, de genul Hyde Park, in care sa participe cetatenii RM si din statele vecine, pentru a discuta subiecte actuale ca democratizarea, europenizarea societatii. Programele ar putea fi gazduite de posturile cu acoperire totala sau partiala in Moldova.

Prin aceste actiuni ne propunem sa promovam libertatea de gindire si de exprimare, pluralismul democratic, contribuind la insanatosirea societatii, la buna functionare a statului si la integrarea europeana.

 

 

Pentru cei care vor să ne sprijine financiar în ceea ce facem aveți mai jos rechizitele noastre bancare. Deocamdată am deschis un cont în lei moldovenești, atîta ne-am putut permite, dacă aveți alt fel de valută spuneți și mai deschidem un cont, facem un efort dacă merită...

Beneficiar: ONG Hyde Park

Cont: 222400000101092
Cod fiscal: 39928019
Codul bancii: 280101868
B.C.R. Chișinău S.A.

 Participant la concursul WebTop

Webmaster — Alexandru Bostan